Halliratkaisut monipuoliseen käyttöön

Ostajan opas

Tutustu ostajan oppaaseemme ennenkuin valitset hallin. Olemme koonneet oppaaseen ostajan kannalta erittäin tärkeitä hallin valintaan vaikuttavia seikkoja sekä teknisiä ja laadullisia yksityiskohtia, jotka vaikuttavat hallin toimitushintaan.

SUUNNITTELU JA VALMISTAJAN VASTUUVAKUUTUS

Teräsrakennesuunnittelijalta vaaditaan AA-luokan suunnittelijan pätevyys. Konepajalta, joka valmistaa rakenteet, vaaditaan CE-merkintä, joka tuli pakolliseksi kantaville teräsrakenteille heinäkuussa 2014. Merkintäkelpoisuuden saadakseen konepajan on täytettävä tarkat kriteerit ja noudatettava niitä.

CE-merkintä on takuu siitä, että teräsrakenteen suunnittelu ja tuotanto on tehty oikein. Tämä tarkoittaa sitä, että rakenteen suunnittelun on tehnyt AA-luokan eli korkeimman luotettavuusluokan suunnittelija, hitsaustyötä koordinoi ja valvoo IWS-hitsauskoordinaattori ja hitsaajilla on oltava voimassa vaaditut pätevyystodistukset. Myös käytettävien materiaalien on oltava vaatimusten mukaiset.

Jos joku vahinko sattuu, hallitoimittajan vastuuvakuutus ei korvaa, jos näitä ehtoja ei ole täytetty. Valitettavasti markkinoilla on toimittajia, jotka eivät täytä näitä kriteerejä.

Kun kyse on kiinteästä hallista, on kokonaistaloudellisesti järkevää tilata kaikki suunnitelmat hallitoimittajalta (arkkitehti-, pää-, rakenne-, perustus-, LVISA- ja maanrakennussuunnitelmat).

Samanaikaisessa suunnittelussa voidaan integroida suunnitelmat toisiinsa ja näin säästetään huomattavasti kustannuksia.

TERÄSOSIEN PINTAKÄSITTELY

Epoksimaalaus

Edullisin vaihtoehto. Nykypäivän epoksimaaleilla maalikerroksen paksuuden ollessa 100 myytä ja puhdistusasteen Sa 2.5 saavutetaan vuosikymmeniä kestävä korroosiosuoja.

Sinkitys
Suosittelemme sinkitystä vain erityisolosuhteisiin ja silloinkin vain pelti- ja puuhalleihin koska sinkkipinnan karheus 0.5 - 2.0 mm aiheuttaa todistetusti PVC-hallien kankaan mekaanista kulumista.

Hallin muoto
Edullisin vaihtoehto on aina suorakaiteen muotoinen, eli hallin pituus on vähintään 2 kertaa hallin leveys.

Katon muoto
Harjakattoinen halli, jonka katon kulma on 14º on edullisin vaihtoehto. Pulpetti- kattoinen halli on 20-38 % harjakattoista hallia kalliimpi.

HALLITYYPIT

PVC-halli

Kokonaiskustannuksiltaan edullisin vaihtoehto. Voidaan pystyttää routimattoman maapohjan tai asfaltin päälle teräspaaluankkuroinnilla. Nopea toimitus. Hallin jälkimarkkina-arvo jopa 90 % hankintahinnasta.

Peltihalli

PVC-halliin verrattuna kokonaiskustannuksiltaan n. 50 % kalliimpi vaihtoehto (riippuu tarvittavista massanvaihdoista). Perustetaan teräsbetonianturalle. Toimitusaika 50 % pidempi kuin PVC-halleissa. Jälkimarkkina-arvo siirrettäessä 20 – 40 % hankintahinnasta.

© 2023 Niskos Hallit